Kinderopvang Oosterparkwijk

Loetjoe is onze kinderopvang locatie nabij de Oosterparkwijk in Groningen.

Horizontale groepen op kinderopvang Loetjoe

Op kinderopvang Loetjoe vlakbij de Oosterparkwijk  hebben we horizontale groepen. Dit houdt in dat kinderen in de leeftijd van 0 tot 1,5 op een groep zitten. Kinderen van 1,5 tot 3 op een groep zitten en van 3 tot 4 jaar op een groep zitten. Het voordeel van horizontale groepen is dat alle leeftijdsgenootjes bij elkaar zitten.

(Buiten) spelen is belangrijk bij kinderopvang Loetjoe nabij de Oosterparkwijk

Ons kinderdagverblijf beschikt over een extra grote veilige speelruimte, waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Er zijn zandbakken, (nep)gras, paadjes om op te kunnen fietsen, een speelhuis en een glijbaan. Tevens is er een afgescheiden stukje waar jonge kinderen veilig op ontdekking uit kunnen gaan.  Het speelmateriaal voldoet aan alle veiligheidseisen en sluit aan bij de verschillende ontwikkelingen van de kinderen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van zowel zon als schaduwplekken.

Samen eten op de crèche aan de rand van de Oosterparkwijk

De maaltijden zijn een rustmoment van de dag, we gaan dan samen met de kinderen aan tafel. Er wordt met elkaar gepraat en er wordt bijvoorbeeld voorgelezen. De maaltijd is een moment om te praten met kinderen over wat ze bezighoudt en wat ze hebben meegemaakt.

Op onze kinderopvang in de Oosterparkwijk  krijgen de kindjes elke dag vers fruit. Ook lunchen we dagelijks met z’n allen in de eetzaal. Als we bij slecht weer echt niet naar buiten kunnen gebruiken we de eetzaal van de crèche ook voor onze dagelijkse bewegingsactiviteiten.

Slapen bij kinderopvang Loetjoe

Wij houden, voor zover dat op de groep mogelijk is, rekening met de slaapgewoonten en rituelen van het kind thuis. Knuffels en een speen zijn voor sommige kinderen belangrijk. Als kinderen naar bed gaan is er eerst een rustmoment in de vorm van lezen, zingen, praten en dan naar bed.

Natuurlijk moeten kinderen eraan wennen om in een gezamenlijke ruimte te slapen. Wij hebben de beschikking over verschillende slaapkamers zodat wij soms gebruik kunnen maken van een wat rustigere ruimte.  Slaapzakken, beddengoed, knuffels en spenen zijn aanwezig, natuurlijk mag het kind ook gebruik maken van een speen of knuffel van thuis.

Op elke groep van kinderopvang Loetjoe aan de rand van de Oosterparkwijk hebben we  drie slaapzalen met voldoende bedjes voor alle kindjes. Hier kunnen ze op hun eigen tijd heerlijk slapen. Voor de kindjes die moeilijker in slaap kunnen komen of snel wakker worden hebben we een aparte slaapzaal. Op deze manier zorgen we ervoor dat u uw kindje als u het ophaalt uitgerust mee naar huis neemt.