Kinderopvang Oosterpoort

Kinderopvang Senang heeft 2 locaties in Groningen. Loetjoe is onze locatie in Groningen en is te vinden nabij de Oosterpoort.

Kinderopvang Loetjoe is gevestigd in een monumentaal pand aan de Damsterdiep 215. Het pand waarin ons kinderdagverblijf gevestigd is, was vroeger het geboortehuis van Gerrit van Houten.

Spelen en bewegen bij kinderopvang Loetjoe

Kinderdagverblijf Loetjoe zorgt voor een gezonde omgeving die de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar kan waarborgen. Kinderen kunnen veilig spelen. De ruimte is daar op ingericht. Zowel binnen als buiten is veilig om te kunnen spelen, bewegen en ontdekken. De kleuren in de ruimtes zijn vrolijk maar toch ook weer rustig. Er is binnen onze ruimte gebruik gemaakt met wat we wel en niet mochten veranderen in het gebouw. Het gebouw zelf in van 1840 en is monumentaal. In overleg met Roxanne Montsanto hebben we gekozen voor een cowboy en indianen thema. Loetjoe is de sheriff en zal een vertrouwd kameraadje worden voor de kinderen. Er is voor de kinderen genoeg ruimte gecreëerd om samen of alleen te spelen. Tevens is er voor kinderen ruimte om zich even lekker terug te trekken als daar behoefte aan is.

Loetjoe vindt het belangrijk dat er zowel binnen als buiten voldoende materiaal voorhanden is om de lichamelijke ontwikkeling te stimuleren. De medewerkers sluiten met hun begeleiding altijd aan bij het niveau van de kinderen. Zij zullen de kinderen dan ook optimaal begeleiden op de weg naar zelfstandigheid.

Buitenspelen is een onderdeel van ons dagprogramma, ook bij slecht weer en in de winter spelen wij buiten. Buiten hebben wij materiaal voor de grove motoriek maar in de zandbak kan vooral aan de fijne motoriek worden gewerkt.

Faciliteiten van onze kinderopvang locatie Loetjoe

  • Een grote buitenspeelplaats – kinderen gaan dagelijks naar buiten. We hebben een speelhuis met glijbaan, zandbak en allerlei leuke dingen om mee te spelen. Ook de allerkleinsten gaan mee naar buiten!
  • Pampers, Nutrilon 1 en 2, fruit, brood met beleg, rijstwafels, soepstengels en kinderkoekjes.
  • Een eetzaal waar met alle kindjes gezamenlijk wordt geluncht.
  • Ruime parkeergelegenheid voor het makkelijk halen en brengen.

Kenmerken van onze kinderopvang locatie Loetjoe nabij de Oosterpoort

  • Gekwalificeerde pedagogische medewerksters.
  • Ochtendservice – uw kind kan al terecht vanaf 7.00 uur.
  • Horizontale groepen voor kindjes van 0 tot 4 jaar.
  • Dagboek met belevenissen en ontwikkelingen.