Ballroom 1

Op kinderdagverblijf Loetjoe aan de rand van het centrum van Groningen werken we met horizontale groepen. Dit betekent dat kindjes van dezelfde leeftijd op onze kinderopvang met elkaar op de groep spelen.

Loetjoe vindt het belangrijk voor de verstandelijke ontwikkeling, dat het kind verschillende ervaringen opdoet. Ervaringen waarbij zoveel mogelijk verschillende zintuigen worden geprikkeld. Hoe meer ervaringen een kind opdoet, des te meer mentale beelden het zich zal vormen. Daarom is er bij Loetjoe  veel tijd en ruimte om vrij te spelen om zo ervaringen op te doen in het spelen en in het omgaan met anderen. Spelmaterialen zijn hiervoor voldoende aanwezig en zullen ook af en toe gewisseld worden, om zo de kinderen optimaal te blijven prikkelen. Doordat we themagericht werken ligt de nadruk bij ieder thema op een ander onderdeel van de  ontwikkeling. Tevens zal er vorm worden gegeven aan kunst, muziek, dans en creatief bezig zijn. Spelletjes en zingen worden spelenderwijs aangeboden.

Ballroom 1 is de peutergroep van kinderopvang Loetjoe voor kinderen van 3 tot 4 jaar. De peutergroep bestaat uit maximaal 12 kinderen, maar we streven ernaar om niet meer dan 8 kinderen op die groep te plaatsen. Dit omdat wij vinden dat de oudere kinderen ook meer ruimte nodig hebben. Op het kinderdagverblijf vinden we het belangrijk dat de peuters elke dag lekker buiten spelen. We hebben een prachtige buitenspeelplaats met een speelhuisje,schommel, en  een glijbaan. Hier kan uw kindje heerlijk buitenspelen, heerlijk fietsen, en in de zandbak spelen. Ook doen we andere activiteit zoals knutselen en bewegen op muziek.

De peuters worden op ballroom 1 van het kinderdagverblijf spelenderwijs voorbereid op de basisschool.De kinderen leren zelfstandig naar de wc gaan. Zelfstandig schoenen en jas aandoen. We hebben elke morgen een kringgesprek. De kinderen leren zelfstandig allerlei activiteiten ondernemen.