Spelen en openingstijden

Openingstijden kinderopvang Loetjoe in Groningen centrum

Kinderopvang Loetjoe aan de rand van het centrum van Groningen is op werkdagen standaard geopend van 8.00 uur tot 18.00 uur. U kunt bij ons zowel hele als halve dag opvang afnemen.

Tevens biedt kinderdagverblijf Loetjoe in Groningen Binnenstad Oost verlengde opvang in de vroege ochtenduren en vroege avonduren. In overleg kunt u gebruik maken van de 7.00, 7.30 of 18:30 service.

Ook kunt u bij kinderopvang Loetjoe incidenteel opvang afnemen. Deze vorm van opvang neemt u af per uur. Als u een onverwachte afspraak of een andere onvoorziene situatie heeft waarbij u voor een paar uur opvang nodig hebt, dan helpt kinderdagverblijf Loetjoe in Groningen graag. Mits de groepsgrootte flexibele opvang toelaat is dit altijd mogelijk. Deze vorm van opvang is alleen op korte termijn in te plannen op werkdagen tussen 8.00 en 18.00.

Dagindeling kinderdagverblijf Loetjoe

Kinderopvang Loetjoe aan de rand van het centrum van Groningen werkt met horizontale groepen. Dit betekent dat wij een baby groep van 0 tot ongeveer 1.5 jaar hebben. een groep van 1.5 tot ongeveer 2.5 jaar en een groep vanaf 2.5 tot ze naar school gaan op hun 4e.

Op het moment dat de kinderen gebracht worden, is er alle tijd voor een gesprekje met de ouders. Hoe heeft uw kind geslapen en zijn er nog bijzonderheden.

Op ons kinderdagverblijf wordt zoveel mogelijk een vast ritme aan te houden om structuur aan te brengen voor de kinderen. Zo eten we op vaste tijden en wordt er op vaste tijden verschoond. Uiteraard wordt dit, indien nodig, ook tussendoor gedaan.

Rond 9.15 gaan we met alle kinderen vers fruit eten. Indien het weer het toelaat, gaan we daarna buiten spelen. We gaan zoveel mogelijk met de kinderen naar buiten. Regent het echt te hard, dan spelen op de groep. Eén keer in de week gaan we na het fruit knutselen met de kunstenares Roxanne. Tussendoor doen de kinderen dit natuurlijk met de leidsters zelf.

Om 11.30 eten we met z’n allen een broodje. Na de lunch is het tijd voor het middagdutje.

Als iedereen wakker, verschoond en aangekleed is, gaan we rond 14:30/15:00 samen wat drinken en een koekje of cracker eten. Daarna is het weer tijd om leuke dingen te doen. Tekenen, verven, kleien of gewoon lekker spelen.

Om 17.00 is er tijd voor wat drinken en eten we rozijntjes. Dan is het alweer tijd om naar huis te gaan.

De babygroep hanteert bovenstaand dagritme zoveel mogelijk. Vanzelfsprekend slapen de babies meer en worden de activiteiten aangepast aan de leeftijd en het kunnen van de kleintjes.

Feestdagen kinderopvang Loetjoe 

Loetjoe is op de nationale feestdagen gesloten en tussen kerst en oud/nieuw
Ouders krijgen hierover natuurlijk bericht.