Gezamenlijke ruimtes

(Buiten) spelen is belangrijk bij kinderopvang Loetjoe aan de rand van Groningen centrum.

Ons kinderdagverblijf beschikt over een extra grote veilige speelruimte, waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Er zijn zandbakken, (nep)gras, paadjes om op te kunnen fietsen, een speelhuis en een glijbaan. Tevens is er een afgescheiden stukje waar jonge kinderen veilig op ontdekking uit kunnen gaan. Het speelmateriaal voldoet aan alle veiligheidseisen en sluit aan bij de verschillende ontwikkelingen van de kinderen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van zowel zon als schaduwplekken.

Indien het weer het toelaat gaan we op kinderopvang Loetjoe elke dag met de kinderen buiten spelen. Ook de allerkleinsten gaan mee naar buiten om te spelen.

Er is 1 multifunctionele ruimte die we gebruiken als eetzaal en activiteiten ruimte. Tevens is er een mooie ruime voorleeshoek gecreëerd waar kinderen kunnen worden voorgelezen, aansluitend kan er dan  in die ruimte een activiteit rond het thema van het boek worden gedaan.Als we bij slecht weer echt niet naar buiten kunnen gebruiken we deze ruimte ook voor onze dagelijkse bewegingsactiviteiten voor de peuters.

Uiteraard beschikt kinderopvang Loetjoe over een gezellige keuken.Wij streven ernaar de kinderen een gezonde maaltijd aan te bieden.De kinderen eten fruit, brood en tussendoortjes. Zij drinken melk, diksap en roosvicee. Op ons kinderdagverblijf worden dieetvoorschriften gerespecteerd. Bij het brood eten krijgen de kinderen de eerste boterham met hartig beleg. Bij de volgende boterham mogen de kinderen zelf het beleg kiezen.

De allerkleinsten krijgen babyvoeding van het kinderdagverblijf. Voeding voor baby’s wordt in overleg met de ouders samengesteld. Wij hebben standaard Nutrilon 1, tot 6 maanden en Nutrilon 2, tot 10 maanden, in huis. Gaat de voorkeur uit naar andere voeding dan moet de ouder deze zelf meenemen,  dit geldt ook voor Nutrilon 3.  Vanaf 10 maanden gaan wij in overleg met de ouder over op koemelk. Tuitbekers en flessen zijn op het kinderdagverblijf aanwezig.

Hier wordt het fruit geschild en indien nodig gepureerd en de broodjes gesmeerd. Bij kinderdagverblijf Loetjoe hoeft u in principe niets zelf mee te nemen. De allerkleinsten krijgen Nutrilon 1 of 2, de kindjes ouder dan 1 jaar halfvolle melk en water of sap. Ook wordt gezorgd voor brood met beleg, fruit, rijstwafels, soepstengels en koekjes. Heeft u speciale wensen voor uw kindje, dan hebben we voldoende ruimte in onze koelkasten en voorraadkasten om producten voor u te bewaren.

Tevens beschikken wij nog over een groepsassistent, die de leidsters heel veel werk uit handen neemt, zodat de leidsters de volledige aandacht voor uw kinderen kunnen hebben.