Waarom SENANG

Kinderopvang Groningen Senang Tjilup ba Loetjoe

Mijn naam is Miranda Nieman. In 2002 ben ik gestart met kinderopvang Tjilup ba (nu kinderopvang Bambaloe) in Groningen Zuid. In 2007 kwam kinderdagverblijf Loetjoe aan de rand van het centrum van Groningen erbij. In mijn zoektocht naar een pedagogische aanpak verdwaalde ik. Er zijn veel verschillende pedagogen en gelieerde pedagogische aanpakken en geen enkele leek helemaal te passen bij mijn persoonlijke filosofie. Mijn filosofie? SENANG… lekker in je vel zitten!

Samen met de leidsters wil ik graag een gezellig dagverblijf creëren voor de kinderen, een speelruimte waar ze zich thuis kunnen voelen terwijl papa en mama aan het werk zijn. Een kinderdagverblijf waar niet gemeten wordt hoe ver de ontwikkeling gevorderd is, maar een crèche waar het kind gewoon alleen maar zichzelf mag en kan zijn.

Lekker spelen, ondeugend zijn, leren delen, buiten ravotten, lawaai maken, huisje spelen, je beker omgooien bij het leren drinken, doktertje spelen, zingen, dansen, knutselen, slapen, eten met al je vriendjes en vriendinnetjes, een schone luier krijgen ook als je dit nog niet wil, papa en mama missen, getroost worden, bewegen, vallen en weer opstaan, voetballen, fietsen, in de zandbak, poffertjes happen, noem maar op. Gewoon… kind zijn!

Bij kinderopvang Senang in Groningen mag uw kind de eerste 4 jaren van zijn of haar leven voornamelijk gewoon spelen. Uiteraard bieden wij voor de kinderen die een extra uitdaging nodig hebben het voorschoolse educatie (VVE) programma aan. Verder houden wij vooral de normen en waarden van het gewone leven aan. Een “dank je wel” als je iets krijgt en een “goedendag” bij het binnenkomen of weg gaan.

Kunt u zich vinden in deze filosofie? Breng de kleine dan gezellig naar kinderopvang Senang  locatie Loetjoe aan de rand van het centrum. Met uw steun, zullen wij samen met u als ouders een geweldig team vormen in de eerste 4 jaar van het leven van uw grootste bezit… uw kind.