Kinderopvang Oosterpark Groningen

Loetjoe is onze kinderopvang locatie nabij de Oosterparkwijk in Groningen.

 

Horizontale groepen op kinderopvang Loetjoe

Op kinderopvang Loetjoe vlakbij de Oosterparkwijk hebben we horizontale groepen. Dit houdt in dat kinderen in de leeftijd van 0 tot 1,5 op een groep zitten. Kinderen van 1,5 tot 3 op een groep zitten en van 3 tot 4 jaar op een groep zitten. Het voordeel van horizontale groepen is dat alle leeftijdsgenootjes bij elkaar zitten.

 

(Buiten) spelen is belangrijk bij kinderopvang Loetjoe nabij de Oosterparkwijk

Ons kinderdagverblijf beschikt over een extra grote buiten speelruimte, waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen.. 527M2 Er is een zandbak,  paadjes om op te kunnen fietsen, een speelhuis en een piraten schip met glijbaan, een swing bang in de boom, een balans balk, en een kruip door ton. Ook hebben we een vlindertuin, heerlijke aardbeien bakken, een tuintje waar de kinderen zelf iets mogen planten én een heuse feeën boom.

Er is een afgescheiden stuk buitenspeelruimte voor de baby’s, zodat ze veilig op ontdekkingsreis kunnen gaan. Het speelmateriaal  sluit aan bij de verschillende ontwikkelingen van de kinderen. Er is veel schaduw door de bomen rondom. 

 

Samen eten op de crèche 

De maaltijden zijn een rustmoment van de dag, we gaan dan samen met de kinderen aan tafel. Er wordt met elkaar gepraat en er wordt bijvoorbeeld voor het eten rustig voorgelezen. De maaltijd is een moment om te praten met kinderen over wat ze bezighoudt en wat ze hebben meegemaakt. We eten als het mooi weer is heel graag buiten. 

Op onze kinderopvang krijgen de kindjes elke dag vers fruit. Ook lunchen we dagelijks met z’n allen in de eetzaal. Als we bij slecht weer echt niet naar buiten kunnen gebruiken we de eetzaal van de crèche ook voor onze dagelijkse bewegingsactiviteiten.

 

Slapen bij kinderopvang Loetjoe

Wij houden, voor zover dat op de groep mogelijk is, rekening met de slaapgewoonten en rituelen van het kind thuis. Knuffels en een speen zijn voor sommige kinderen belangrijk. Als kinderen naar bed gaan is er eerst een rustmoment in de vorm van lezen, zingen, praten en dan naar bed. De iets oudere kinderen, die nog 1 keer op een dag naar bed gaan, gaan na het middag eten. Eerst natuurlijk nog een schone luier of een plas op de wc. 

Natuurlijk moeten kinderen eraan wennen om in een gezamenlijke ruimte te slapen. Wij hebben de beschikking over verschillende slaapkamers zodat wij soms gebruik kunnen maken van een wat rustigere ruimte. Slaapzakken, beddengoed, knuffels en spenen zijn aanwezig, natuurlijk mag het kind ook gebruik maken van een speen of knuffel van thuis. De oudere kinderen die nog naar bed gaan, hebben bij Loetjoe een eigen bedje. 

 

Miranda Nieman

Kinderopvang Senang
Telefoon: 050-3111582

Akkoord