Spelen en openingstijden

Openingstijden kinderopvang Loetjoe in Groningen centrum

Kinderopvang Loetjoe aan de rand van het centrum van Groningen is op werkdagen standaard geopend van 08.00 uur tot 18.00 uur.      U kunt bij ons zowel hele als halve dag opvang afnemen.

Tevens biedt kinderdagverblijf Loetjoe verlengde opvang in de vroege ochtenduren en vroege avonduren. In overleg kunt u gebruik maken van de 7.00, 7.30 of 18:30 service.

Ouders kunnen ook bij kinderopvang Loetjoe terecht voor incidenteel opvang. Deze vorm van opvang neemt u af per uur. Als u een onverwachte afspraak of een andere onvoorziene situatie heeft waarbij u voor een paar uur opvang nodig hebt, dan helpt kinderdagverblijf Loetjoe graag. Mits de groepsgrootte flexibele opvang toelaat is dit altijd mogelijk. Deze vorm van opvang is alleen op korte termijn in te plannen.

Noodopvang

Voor onze ouders die echt even met de handen in het haar zitten, hebben we Noodopvang. Omdat wij ons verantwoordelijk voelen voor het welzijn onze kinderen èn ouders, hebben wij deze service. Omdat het echt om NOOD gaat, zal hier ook geen nota van komen. 

 

Dagindeling kinderdagverblijf Loetjoe

Kinderopvang Loetjoe  werkt met horizontale groepen. Dit betekent dat wij een baby groep van 0 tot ongeveer 1.5 jaar hebben. een groep van 1.5 tot ongeveer 2.5 jaar en een groep vanaf 2.5 tot ze naar school gaan op hun 4de.

Op het moment dat de kinderen gebracht worden, is er alle tijd voor een gesprekje tussen de ouders en de leidsters. We willen graag weten hoe uw kindje heeft geslapen en of er zich nog bijzonderheden hebben voorgedaan.

Op ons kinderdagverblijf wordt zoveel mogelijk een vast ritme aan te houden om structuur aan te brengen voor de kinderen. Zo eten we op vaste tijden en wordt er op vaste tijden verschoond. Uiteraard wordt dit, indien nodig, ook tussendoor extra gedaan.

Rond 9.15 gaan we met alle kinderen vers fruit eten. Indien het weer het toelaat, gaan we daarna buiten spelen. We gaan zoveel mogelijk met de kinderen naar buiten. Regent het echt te hard, dan spelen op de groep zelf..

Om 11.30 eten we met z’n allen een broodje. Na de lunch is het tijd voor het middagdutje. Niet voor alle kinderen, want als ze al “groot zijn” slapen ze in de middag al niet meer. De oudste kinderen gaan dan vaak met de kunst Juf Roxanne Monsanto mee om te verven. Roxanne is een ster in luisteren en daar komen dan ook de mooiste verhalen van. 

Als iedereen wakker, verschoond en aangekleed is, gaan we rond 14:30/15:00 samen wat drinken en een koekje of cracker eten. Daarna is het weer tijd om leuke dingen te doen. Tekenen, verven, kleien of gewoon lekker (buiten)spelen.

Om 17.00 is er tijd voor wat drinken en eten we rozijntjes, niet altijd hoor, maar wel graag. Vervolgens is het tijd om naar huis te gaan.

De babygroep hanteert bovenstaand dagritme zoveel mogelijk. Vanzelfsprekend slapen de babies meer en worden de activiteiten aangepast aan de leeftijd en het kunnen van de kleintjes.

Feestdagen kinderopvang Loetjoe : 

Loetjoe is op de nationale feestdagen gesloten (ook de dag na hemelvaart) en tussen kerst en oud/nieuw. Omdat we een Gronings bedrijf zijn, zijn we ook op 28 augustus gesloten.
Ouders krijgen hierover natuurlijk bericht.

Miranda Nieman

Kinderopvang Senang
Telefoon: 050-3111582

Akkoord