Visie op opvang

Mijn visie op kinderopvang

 

Hallo, mijn naam is Miranda Nieman. In 2002 ben ik gestart met een eigen kinderopvang. Kinderopvang Loetjoe aan de rand van het centrum van Groningen. In mijn zoektocht naar een pedagogische aanpak verdwaalde ik. Er zijn zoveel verschillende pedagogen en opvoedingsmethodes, dat ik door de bomen het bos niet meer kon zien.

 Mijn moeder vertelde mij (toen ik op het punt stond om zelf moeder te worden): “Je krijgt geen boekje mee, die bestaan niet!  je moet het zelf ondervinden, meebewegen met je kindje, en ontdekken wat het beste bij je kleintje past”

 Ik begreep het toen niet, maar nu, nu begrijp ik het.  Alle pasgeboren baby’s worden geboren met een blanco boekje, en wij “de opvoeders” moeten dit boekje zien te ontcijferen. Gaande weg leren wat het beste werkt.

 Wat ik het belangrijkste vind is, zit het kindje lekker in zijn of haar velletje, is de kleine SENANG? Dan komt de rest vanzelf.

 De leidsters bij Loetjoe delen mijn visie en willen samen met mij graag een gezellig dagverblijf creëren voor de kinderen. Een speelruimte waar ze zich thuis kunnen voelen terwijl papa en mama aan het werk zijn. Een kinderdagverblijf waar niet gemeten wordt hoe ver de ontwikkeling gevorderd is, maar een crèche waar het kind gewoon alleen maar zichzelf mag en kan zijn.

Lekker spelen, ondeugend zijn, leren delen, buiten ravotten, lawaai maken, huisje spelen, je beker omgooien bij het leren drinken, doktertje spelen, zingen, dansen, knutselen, slapen, eten met al je vriendjes en vriendinnetjes, een schone luier krijgen ook als je dit nog niet wil, papa en mama missen, getroost worden, bewegen, vallen en weer opstaan, voetballen, fietsen, in de zandbak, poffertjes happen, noem maar op. Gewoon… kind zijn!

Bij kinderopvang Senang Loetjoe in Groningen mag uw kind de eerste 4 jaren van zijn of haar leven gewoon lekker spelen.  We hebben een vaste dagindeling voor wat betreft de eetmomenten. Wat er op de dag zelf gebeuren gaat, ligt aan de samenstelling van de kinderen op de dag. Je weet het tenslotte nooit als je met kinderen werkt. Verder houden wij vooral de normen en waarden van het gewone leven aan. Een “dank je wel” als je iets krijgt en een “goedendag” bij het binnenkomen of weg gaan.

 

 Kunt u zich vinden in deze filosofie?

 Breng de kleine dan gezellig naar kinderopvang Senang  Loetjoe aan de rand van het centrum. Met uw steun, zullen wij samen met u als ouders een geweldig team vormen in de eerste 4 jaar van het leven van uw grootste bezit… uw kind.

 

Natuurlijk hebben we een oudercommissie.  Eventuele mail naar deze commissie kan verzonden worden naar :  ocloetjoe@gmail.com

 

 

Miranda Nieman

Kinderopvang Senang
Telefoon: 050-3111582

Akkoord