Loetjoe boek

Ik wilde iets aan “mijn” kinderen geven die na 4 jaar Loetjoe gaan verlaten om naar de grote school te gaan. Iets tastbaars, zodat ze Loetjoe niet zullen vergeten.  Ik heb aan Roxanne ( de kunstenares juf ) gevraagd of ze prenten wilde schilderen met het verhaal, Loetjoe gaat naar school !!

 Wij lezen dit boek natuurlijk ook aan de kinderen voor, en verdwijnen met de kinderen in de fantasie wereld van Loetjoe en zijn vrienden. 

Zo hebben ze een herinnering aan Loetjoe en zijn ze ook nog eens voorbereid op de GROTE school.

Het boek is ook te koop op BOL.com, maar u kunt het ook bij het (t)huis van Loetjoe halen.  

 

Het eerste boek van kinderopvang Loetjoe gaat ook over Loetjoe. Hij wordt 4 jaar en moet dus naar school. Dat is een hele spannende onderneming.

Loetjoe is jarig, hoeráááá het is feest. Nog nóóit is er zoveel visite geweest. Iedereen heeft kadootjes, en blije gezichtjes. Er is een taart, en vlaggetjes, en lichtjes.

Ach, kijk nou, die lieve stakker. Loetjoe ligt al uuuuuren wakker. Loetjoe maakt zich ernstig zorgen. Over zijn eerste schooldag, morgen. 

“Dááág mamma dááág , ja ik ga zo, echt waar”  “Toe maar lieve Loetjoe, doe het nu maar”  Iedereen gaat al naar binnen, want de lessen gaan zo beginnen. 

Naar rechts, naar links en weer naar beneden. Hier binnen zijn wel honderdduizend treden. Gelukkig is hij niet alleen. ” Kom maar Loetjoe, dáár mag jij heen”

Het is op school zo vreemd en vol. Liever wil hij terug naar zijn eigen hol. Loetjoe denkt : “Ik durf dit niet ”  Zacht loopt hij weg, niemand die het ziet.

Zoekend loopt Loetjoe rond. Maar …. wat is híer te beleven ?  Nieuwsgierig blijft hij staan. Ja Loetjoe, kijk maar even. Wat doen ze daar ?  Wat knus is het hier. Wat is dat allemaal?  iedereen heeft plezier. 

Nog meer gangen en trappen. Loetjoe wordt nu toch echt bang. Hij wil zo graag naar huis, waar is toch die uitgang? Loetjoe weet het echt niet meer, wat bonkt zijn hartje luid.  “Oooh ….. kijk, daar schijnt het licht, díe kant ga ik uit.

Wát een verrassing ! Wat is dít voor een leuke plek?  Loetjoe moer er van lachen, hij vindt het helemaal “te gek” Iedereen is aan het spelen. Het is bijna net als thuis. Maar… als het hier zó leuk is, dan hoeft Loetjoe niet naar huis. 

Moedig en wijs, Loetjoe neemt een besluit. Hij wil helemaal de school niet meer uit. Hij draait zich om en neemt dezelfde weg terug.  “Hier is een plekje” zegt de juf. “Kom maar vlug” 

De eerst schooldag is voorbij. Mamma wacht op Loetjoe, iedereen is nu vrij. Ze vraagt hoe het was, en Loetjoe verteld. Ze knuffelt hem zacht, en noemt hem een held!!! 

Nog even buiten spelen. Tot de laatste zonnestralen. Vandaag heeft Loetjoe spannende verhalen. Loetjoe is blij dat hij is doorgegaan. Dat heeft hij toch maar mooi gedaan. 

Het is avond, iedereen rust, moe en tevreden. Loetjoe denkt nog eens aan de honderdduizend treden. Papa vraagt aan hem: ” Hoe was school mijn schat ? ”  Loetjoe lacht:  “Ik heb zo’n mooie dag gehad ”